Om Mona

Jag och räven

Jag heter Mona Eriksson och är född under sensommaren 1978. Jag bor tillsammans med min man Daniel, våra söner Edward, Henry och Harry samt våra två jakthundar Wilda (Finsk spets) och Norma (Finsk stövare) i Tjärnliden, Norsjö kommun, Västerbottens län. Vi har även en hemsida för vår kennel: http://www.trasklandets.se/

Vår gård, tillika vårt paradis, ligger högt och är omgiven av skog med några kilometer till närmaste granne.

Min familj, hundar, jakt, skog och fjäll ligger mig varmt om hjärtat men även att läsa, skriva, laga mat, fordon i olika former, analysera och fundera.

Jag är, om möjligt, en social enstöring, nästan alltid glad, omtänksam, lugn, eftertänskam (velig alltså) och duktigt tjurig.

Jag är utbildad lärare för senare årskurser i svenska och SO men efter några år som lärare jobbar jag nu på Södermarks Grus AB i Bastuträsk, ett grusåkeri där jag mest jobbar med miljö och administration men jag hoppar även in i lastbilarna och traktorerna ibland.

Jag har väl aldrig tänkt på att blogga innan, tanken föddes när vi gjorde vår kennelhemsida och jag kände att jag bara måste dela med mig lite av vårt liv i Västerbottens träskland 🙂

Annonser
5 kommentarer

5 thoughts on “Om Mona

 1. Anders Johansson

  Hej Mona

  Bild googlade hundkåpa och fick se eran kåpa. Var har ni köpt den? Letar med ljus och lyckta efter en hundkåpa och hittar inte något.
  Tacksam för alla tips och skitjakt på er.

  Med vänlig hälsning Anders Mosshult

  • Hej Anders! Vi har köpt kåpan från Vallavagnen (Jaktlågans) och är väldigt nöjda! Du kan beställa en sådan i olika format och för olika många hundar. Leveranstiden var en dryg månad… 🙂

 2. Claes Kempe

  Hej Mona!
  Jag jobbar på SMHI och håller på att ta fram ett kursmaterial för vinterväghållare och googlade på ”plogbil” för att hitta en lämplig illustration till olika väderrelaterade problem. Din plogbilsbild var så fin så jag undrar om jag får låna den.
  MVH Claes

  • Hej Claes! Det går jättebra! Det är dock min kollega Nils Westermark som tagit bilden! Hör av dig om du vill ha fler, vi har måååånga dylika bilder på jobbet! 🙂

 3. Claes Kempe

  Kul, då får den illustrera vinterväghållarens ”vädermödor” 🙂
  Bra att veta att det finns fler bilder, det är alltid kul att kunna variera sig men just nu räcker denna bra. Tack för det och trevlig helg!
  ps hälsa Nils 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: