Husmanskost & Hundpulka

”Vårens budbärare” sädesärlan har kommit till Tjärnliden och med sig hade de finväder så igår intogs middagen ute på inglasningen för första gången i år.

Till middag hade jag provat ett nytt recept på Boeuf Bourguignon som jag såklart redan gjort om lite, mycket smarrigt tycker jag som gillar långkok, vin i maten och morötter:

ÄLGBOEUF BOURGUIGNON

1,5 kg älgött, t.ex. lårbit eller fransyska

3 morötter

2 gula lökar

salt & svartpeppar

3 msk vetemjöl

4 dl rött vin

5 dl köttbuljong (av tärning el. fond)

2 msk tomatpuré

Timjan

1 lagerblad

2 vitlöksklyftor

200 g kantareller

2 paket bacon

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta.

Skär morötterna i lite tjockare skivor och skiva även löken. Fräs dem och lägg över i grytan. Salta och peppra.

Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt.

Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.

Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1½ timme.

Skär kantarellerna i mindre bitar och bryn dem. Klipp baconet i strimlor och och bryn även det.

Lägg i svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Servera med pressad potatis eller ris.

 

När familjen nu ska bli större både med en hundvalp och en människovalp har vi oroat oss lite för hur vi ska få med alla familjemedlemmar på skoterturerna i fjällen men nu är det löst! 🙂 Förutom vår vanliga Brännapulka har vi nu fått hem hundarnas Brännapulka ”Flex”. I morgon åker vi till fjällen och inviger den 🙂

 

Om ni skulle finna denna intressant eller kanske något som har med Polaris att göra, skoter eller ATV, cyklar, motorsågar, hundmat, hundgrejor eller annat tycker jag att ni ska prata med finfina Ulf & Annelie Wallmark på Hällgrens Motor i Burträsk, de är bäst! 🙂 http://www.hallgrensmotor.se/

 

Annonser
Categories: Hemma, Hund, Recept | Etiketter: , | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 thoughts on “Husmanskost & Hundpulka

  1. Fasiken vad den såg bra ut!!! Såg ut som värsta fjäll limo! Själv har det varit båda skoter o skibena. Glasaltan får vänta, för nu är jag så trött i bena och avtryckarfingret (kamera) fick juy bild på en brun sak idag 😉

  2. Nu har jag hittat till dig också =) Trevlig blogg du har. Vilket gott recept! Det ska jag testa … fattas bara en liten älg … men efter hösten så kanske =)
    Hundarnas brännapulka verkar också fiffig. De åker ju kungligt där inne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: